Hei Tyypin 1 diabetesta sairastava lapsi
Yhteisöjen Yhdistys ry järjestää yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen ja Etelä-Pohjanmaan Diabetes ry:n kanssa vertaiskurssin tyypin 1 diabetesta sairastaville lapsille ja isovanhemmalle/perheen muulle aikuiselle lähiomaiselle (ei lapsen omat vanhemmat) 27.-29.10.2023 Härmän kuntokeskuksessa. Kurssin rahoittajina ovat STEA ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue. Ensisijaisesti kurssille valitaan niitä lapsia, jotka eivät ole aiemmin olleet vastaavalla kurssilla.
Kurssin aikana on tarkoitus antaa tietoa, neuvontaa ja käytännön ohjausta diabeteksen hoidossa sekä lapselle että mukana olevalle aikuiselle lähiomaiselle. Tärkeää on myös lasten ja isovanhempien yhdessäolo ja vertaistuki toisten kanssa.
Diabeteshoitajat ja kurssin vetäjä ovat koko kurssin ajan paikalla. Diabeteshoitajat päivystävät myös öisin, joten on turvallista lähteä kurssille. Vierailevina asiantuntijoina ovat lastenlääkäri, ravitsemusterapeutti, lehtori sekä E-P:n Diabetes ry:n asiantuntija.
Kurssiohjelma alkaa perjantaina klo 14:00 ja päättyy sunnuntaina n. klo 14:30. Hotellihuoneiden vastaanotto noin klo 15:30 perjantaina ja huoneiden luovutus on sunnuntaina klo 12:00. Kylpylä ja kuntosali ovat käytössänne maksutta.
Kurssin hinta on 85 €/aikuinen/kurssi ja lapsi 35 €/kurssi. Kurssilla on täysihoito, yöpyminen minisviitteissä.
Ottakaa mukaanne diabeteslapselle omat lääkkeet, verensokerin seurantavälineet, insuliinikynät/ insuliinipumppu vaihtotarvikkeineen ja varajärjestelmineen.
Huom! Tuokaa lisäksi kurssille mukana kirjallisena lapsen viimeisin lääkitys ja insuliiniherkkyys. Lisäksi tarvitaan varusteet ulko- ja sisäliikuntaa varten sekä uima-asut.
Etelä-Pohjanmaan diabetes ry maksaa jäsentensä lasten osallistumismaksut. Lisätietoa jäseneksi liittymisestä https://www.etelapohjanmaandiabetes.fi/yhdistys/ tai Virpi Kanth p. 040 7792 182.
Kurssille hakeudutaan oheisella lomakkeella, joka lähetetään postitse 22.9. 2023 mennessä: Miisa Lamminen/ Sosiaali- ja terveysalan Järjestötalo, Kalevankatu 2, 3krs., 60100, Seinäjoki.
Huom! Pyydämme vahvistamaan lisäksi soittamalla tai tekstiviestillä, että olette lähettäneet hakemuksen. Kurssiosallistumisen lasku annetaan kurssin päätteeksi.
Lämpimästi tervetuloa kurssille Härmän Kylpylään!
Ystävällisin terveisin Miisa Lamminen, puh 040 5442 678.

Scroll to Top
Skip to content