Järjestöneuvoston valintakokous 11.1.2024

Tervehdys,

Etelä-Pohjanmaan Järjestöneuvoston valintakokous järjestetään torstaina 11.1.2024 klo 18.00 alkaen Etelä-Pohjanmaan Liiton tiloissa (Maakunta -sali), tarkempi osoite Frami/Kampusranta 9 C, 4.krs, Seinäjoki, tervetuloa.

Kokoukseen ovat tervetulleita eteläpohjalaiset järjestöt/järjestöjen edustajat.

Kokouksessa valitaan ja nimetään edustajat Järjestöneuvostoon 7 eri kategorian osalta. Ehdotukset on järjestöiltä pyydetty 3.1.2024 mennessä.

S
euraavassa juoksutus valintojen/nimeämisten osalta:

 1. Järjestöt ovat saaneet ehdottaa henkilöitä 3.1.2024 mennessä.
 2. Jos samaan kategoriaan tulee useampi ehdokas, ehdotetaan, että ne voisivat keskustella keskenään, jos löytyisi sopu jäsenestä ja varajäsenestä.
 3. Kategorian sisällä äänestetään, jos sopua ei synny
  • Ilmoittautumisen yhteydessä listataan mahdolliset järjestön äänioikeuden käyttäjät. Kullakin järjestöllä/yhdistyksellä voi olla vain yksi ääni.
  • Teamsissa ei voi äänestää.
 4. Jos äänet menevät äänestyksessä tasan, niin sitten arvotaan.

Teams -mahdollisuus järjestetään tilaisuuden seuraamista varten. Teams linkki tulee Järjestötalon kotosivuille: https://www.jtalo.fi/jarjestoneuvosto-vaalit/

Live-kokoukseen tulijoita pyydetään miettimään ja tullessaan ilmoittamaan, kuka käyttää tarvittaessa yhdistyksen äänioikeutta.


KUTSU JÄRJESTÖNEUVOSTON VAALIIN

Etelä-Pohjanmaan järjestöneuvosto on pian toiminut 2 vuotta. Järjestöneuvoston ensimmäiset kaksi vuotta on ollut vauhdikkaat ja hyvinvointialueiden perustaminen/käynnistäminen on vienyt paljon energiaa sekä huomiota.  On tullut aika suorittaa vaali uuden järjestöneuvoston osalta ja kehittää toimintaa edelleen.Tässä viestissä on Sinulle ohjeistus siitä, kuinka tuleva vaali tulee tapahtumaan.

Järjestöneuvoston vaalin eteneminen

Järjestöneuvostoa perustettaessa on määritetty 14 järjestökategoriaa ja toimintaohje.

Nykyinen toimintaohje vastaa pääasiassa järjestöneuvoston perustamishetken vaalitilanteen ohjeistukseen. Järjestöneuvosto päätti, että uusi vaali suoritetaan yhdessä Sosiaali- ja terveysalan Järjestötalon kanssa.Vaalin suorittamiseksi järjestetään verkkotilaisuutena starttikokous, jonne kutsutaan ”Järjestöt mukana muutoksessa” -hankkeen aikana koottu järjestöyhteistyöryhmä EMMY (https://www.jtalo.fi/jarjestoyhteistyoryhma-emmy/).

Verkkotilaisuudesta viestitään myös Järjestötalon viestintäkanavissa muulle järjestökentälle.

30.11.2023 klo 18 Starttikokous verkossa (Teams)

Ilmoittautuminen starttikokoukseen (ilmoittautumislinkki) 27.11.2023 mennessä

 1. Suoritetaan erovuoroisten arvonta (puolet neuvostosta).
 2. Sovitaan vaalin käytännön asioista ja jäsenehdotusten toimittamisesta järjestökategorioittain 3.1.2024 mennessä.

Jäsenehdotukset tehdään oman kategorian sisällä. Pyritään kategorioiden sisäiseen sopimiseen. Huomioitava ehdokkaan maakunnallinen näkökulma sekä vankka kokemus Etelä-Pohjalaisesta järjestötoiminnasta.

11.1.2024 klo 18 Vaalikokous lähikokouksena (tarkemmat tiedot tilaisuudesta lähempänä ajankohtaa)

 1. Valitaan järjestöneuvosto

Uuden Järjestöneuvoston tehtävänä on päivittää toimintaohje mm. vaaliprosessin toteuttaminen jatkossa, valintakelpoisuuden kriteeristö (maakunnallisuus, vankka asiantuntemus) sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2024.

Tervetuloa mukaan järjestöneuvoston vaaliin

Scroll to Top
Skip to content